17. august 2019  | Annoncør | Kontakt os
Job-Support.dk - Din genvej til et nyt job!
Søg artikel
Ansatte får løn for at surfe privat
Af Anders Holt Petersen

 

Hver tredje ansatte surfer privat i mere end en halv time, mens de får løn for at passe deres job. Næsten hver femte bruger mere end én time. Det skrev IT-Avisen ComON, der udkom torsdag den 2. marts 2006.

En tredjedel af de danske medarbejdere bruger hver dag mere end en halv time af arbejdsgiverens tid på at surfe privat på internettet.

Det viser en undersøgelse IT-avisen ComON har lavet blandt knap 2200 adspurgte. 14,1 procent bruger mellem mellem en halv og en hel time, mens det for 18,3 procent er mere end én time af arbejdstiden, der går til private formål på nettet.

»Det er ikke det, som arbejdstiden skal bruges til,« siger Lise Bardenfleth, juridisk konsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, som mener, at det bedste arbejdsgiveren kan gøre, er at opstille regler for medarbejderne. Alligevel er det de færreste virksomheder der har en politik på området.

Set i forhold til en lignende undersøgelse foretaget af ComON for halvandet år siden bliver der i dag brugt flere minutter på nettet i arbejdstiden. I dag bruger 58,4 procent af de ansatte mere end et kvarter om dagen på privat surferi. I juni 2004 var tallet 52,1 procent.

Der findes ikke nogen beregninger på, hvad det koster arbejdsgiveren. Men et kig på tallene giver en idé om, hvor meget tid virksomheden ufrivilligt forærer sine ansatte.
Job-Support A/S  -  Taastrup Hovedgade 56  -  2630 Taastrup  -  Danmark  -  +45 70 20 31 00  -  CVR: 31365953
©2000-2019