23. november 2020  | Annoncør | Kontakt os
Job-Support.dk - Din genvej til et nyt job!
Søg artikel
MT Højgaard ser på polsk arbejdskraft
Af Bt


MT Højgaard ser på polsk arbejdskraft

Stor aktivitet på byggemarkedet får Danmarks største entreprenør, MT Højgaard, til at undersøge det polske arbejdsmarked for kvalificerede medarbejdere til nye projekter.

Den danske byggebranche har vind i sejlene. Aktiviteten er så lovende, at MT Højgaard nu averterer i polske medier efter dygtige fagfolk til entreprenørvirksomhedens byggeprojekter.

- Vi er gået i gang med systematisk at undersøge, hvorfra vi kan finde endnu flere velkvalificerede medarbejdere til vores byggeprojekter. Og vi undersøger aktuelt, hvilke udfordringer og muligheder det polske arbejdsmarked byder på. Vi har i koncernen traditionelt anvendt udenlandsk arbejdskraft til mange projekter. Vi har rekrutteret i eksempelvis Sverige og Tyskland. Og da vi var med til at bygge Storebæltsforbindelsen, var der rigtig mange forskellige nationaliteter repræsenteret i vores medarbejderstyrke, siger MT Højgaards adm. koncerndirektør Kristian May.

Ifølge direktøren May har MT Højgaard også taget kontakt til nogle store polske entreprenørfirmaer for at undersøge, om de polske firmaer kan indgå i underentrepriser for den danske virksomhed.

Kristian May ser gode perspektiver i at indlede samarbejder med medarbejdere fra andre EU lande. - De nye østeuropæiske medlemslande er dels tæt på Danmark og har dels veluddannede og erfarne mennesker i bygge- og anlægsbranchen. At samarbejde med østeuropæiske håndværkere og entreprenøreråbner også nye spændende muligheder både herhjemme og i Østeuropa, siger den adm. koncerndirektør. Men han understreger samtidig, at det er centralt, at et sådant samarbejde bliver sat i gang på den rigtige måde.

De østeuropæiske medarbejdere skal naturligvis arbejde under vilkår og have en løn, der lever op til de overenskomstmæssige forhold i Danmark. Samtidig vil MT Højgaard sørge for, at de nye udenlandske medarbejdere bliver sat ind i de danske arbejdsmiljøregler.

- Vores indsats for et godt arbejdsmiljø gælder naturligvis også de kommende udenlandske MT Højgaard medarbejdere. Og her skal vi være ekstra opmærksomme på grund af eventuelle sprogvanskeligheder, understreger Kristian May.

De sproglige udfordringer i det daglige arbejde vil MT Højgaard blandt andet tackle ved at tage hele sjak ind, hvor lederen – sjakbejdsen – taler tysk eller engelsk, så alle parter kan kommunikere problemfrit med hinanden.

Den danske entreprenørvirksomhed ser også på, at de udenlandske medarbejdere lever under velordnede forhold, så længe de arbejder i Danmark. MT Højgaard undersøger aktuelt forskellige muligheder for indlogering af de kommende polske medarbejdere under deres ophold i Danmark. Her trækker virksomheden bl.a. på sin erfaring med at indkvartere danske medarbejdere, der arbejder på byggepladser langt fra deres hjem.

MT Højgaard vil også hjælpe virksomhedens udenlandske medarbejdere med at håndtere papirarbejdet i forbindelse med en dansk arbejdstilladelse. Erfaringsmæssigt har polske medarbejdere svært ved helt præcis at finde ud af de danske regler om arbejds- og opholdstilladelse. MT Højgaard vil samtidig også sikre sig, at de polske medarbejdere lever op til andre krav, som det offentlige Danmark måtte stille til de udenlandske medarbejdere.

- Indtil videre har vi oplevet en stor inte-resse i Polen for at komme til Danmark og lave et stykke arbejde. Mange af de polske håndværkere og håndværksfirmaer arbejder allerede i bl.a. Tyskland, Irland, Sverige, Østrig og England. De kender derfor allerede de kvalitetsmæssige krav til arbejdet, som vi stiller i Vesteuropa. Vi glæder os til at byde de første polske håndværkere velkommen på vores byggepladser, siger Kristian May.

Job-Support.dk  -  Taastrup Hovedgade 56  -  2630 Taastrup  -  Danmark  -  +45 70 20 31 00
©2000-2020