2. juli 2020  | Annoncør | Kontakt os
Job-Support.dk - Din genvej til et nyt job!
Søg artikel
Skål dig til en højere løn
Af Magasinet, På jobbet
En amerikansk undersøgelse påviser, at et par drinks i festligt lag, især med kolleger, ingen skade gør. Det giver tværtimod succes. Afholdsmænd og -kvinder har mindre karisma, færre numre i mobilen og færre venner end de, der hellere tager en skål for meget end for lidt!

Det er 2 amerikanske økonomer fra San Jose State University, professor Edward Stringham og hans kollega Bethany Peters, der har lavet en rapport på baggrund af data fra en stor amerikansk folkeundersøgelse "General Social Survey". Og konklusionen er - noget overraskende - at folk, der drikker i socialt lag – til middage, fester med mere – tjener 10 til 14% mere end folk, der holder sig til sodavand. Ydermere tjener de mænd, der angiver, at de går ud på bar mindst én gang om måneden 7% mere end dem, der bliver hjemme.

Uformel dialog
Noget af forklaringen på denne noget overraskende og ikke særlige helbreds sunde undersøgelse kan ligge i, at det giver succes at være social. Folk, der er udadvendte, smilende og med en frisk bemærkning på læben, kan slippe af sted med mere.

Men også det at pleje, forstærke og udvide sit netværk har en stor betydning. Blandt andet fordi mange lederjob skifter hænder via det personlige netværk. Derfor er det enormt vigtigt at lære andre at kende gennem uformel dialog, hvis man vil avancere og skabe karriere. Og nogle gange sker det bedre på en bar og andre steder uformelle steder, hvor der er alkohol på bordet.

Undersøgelsen er off entliggjort af den liberale tænketank, Reason Foundation, som tilstræber et samfund med individuel frihed og få, snærende lovrammer. Og Professor Edward Stringham har dette noget provokerene udsagn til undersøgelsen, "I stedet for at lytte til alle de advarsler, der er om overforbrug af alkohol, skulle vi anerkende de helbredsmæssige og økonomiske fordele, som ansvarlig brug af alkohol medfører.

Kilde: Reason Foundation.

Læs hele rapporten på: www.reason.org
Job-Support.dk  -  Taastrup Hovedgade 56  -  2630 Taastrup  -  Danmark  -  +45 70 20 31 00
©2000-2020