17. januar 2021  | Annoncør | Kontakt os
Job-Support.dk - Din genvej til et nyt job!
Søg artikel
Dumhedsindeks ?
Af Magasinet, På jobbet
Livet er en lang læringsproces

"Sørger du ikke for at udvikle dine evner løbende, bliver du 20% dummere om året."

Denne påstand kommer efter, at Anders Drejer, der er professor i strategisk ledelse på Handelshøjskolen i Århus, har udviklet et dumhedsindeks i samarbejde med Udviklingskonsulenterne.

Vedligeholdelse kræver 20 dages efteruddannelse
Dumhedsindekset er et værktøj de har lavet, for at måle værdien af kompetenceudviklende initiativer fra virksomheder. Ifølge deres beregninger kræver det 20 dages efteruddannelse om året at vedligeholde sine kompetencer. Dog kan forsøg med nye udfordringer også hjælpe, hvis man gerne vil undgå at blive dum.

Ifølge dumhedsindekset bliver en videnarbejder, som for eksempel en ingeniør, 20% dummere hvert år, hvis de ikke følger med og efteruddanner sig. En meget specialiseret ingeniør vil blive op til 40 % dummere. Det sker blandt andet fordi der inden for disse fag, hele tiden sker en udvikling, man bliver nødt til at holde sig opdateret i.

Dumhedsindekset forbinder alle kompetenceudviklende aktiviteter. Det kan være kurser, refleksionsdage, deltagelse i eksperimenter og selvstudie, som for eksempel at du bruger 10 minutter om dagen på at læse en bog, der gør dig mindre dum.
Job-Support.dk  -  Taastrup Hovedgade 56  -  2630 Taastrup  -  Danmark  -  +45 70 20 31 00
©2000-2021