21. oktober 2020  | Annoncør | Kontakt os
Job-Support.dk - Din genvej til et nyt job!
Søg artikel
Trafikpropper
Af Magasinet, På jobbet
 
Mens virksomhederne skriger efter mere arbejdskraft, spilder mange ansatte tiden med at sidde fast i trafikken. Det viser en meningsmåling, Catinet har udarbejdet for FDM.

Fire ud af ti bilister bliver så stressede over netop trafikpropper, at det påvirker deres arbejdsindsats og familieliv og 20% ville arbejde mere, hvis de slap for de lange bilkøer.

”Jeg synes, at det er interessant, at hver femte bilist er indstillet på at arbejde mere, hvis der ikke var trængselsproblemer. Især i en tid hvor der mangler hænder og hoveder på arbejdsmarkedet. Undersøgelsen giver selvfølgelig kun et fingerpeg, men den siger noget om, at folk betragter arbejdstid og transporttid som det samlede antal timer, de vil være væk fra deres familie og fritidsinteresser.” udtaler FDM’s administrerende direktør, Thomas Møller Thomsen.

Massiv udbygning af vejnettet
Regeringens infrastrukturkommission (et bredt sammensat hold af forskere indenfor transport- og nationaløkonomi, repræsentanter fra transportorganisationerne og brugere af transportsystemet) anbefaler blandt andet en massiv udbygning af vejnettet og den kollektive trafik. Først og fremmest i hovedstadsområdet og Østjylland. Mange oplever det hver eneste evige morgen. Alenlange køer af biler - inklusiv deres egen – der sidder fast i trafikken og bilisternes frustration stiger: ”Når man at komme frem i tide ?"

FDM’s administrerende direktør, Thomas Møller Thomsen: ”Meningsmålingen viser blandt andet, at folk samlet set betragter tiden på jobbet og transporttiden i forhold til den tid man er væk fra hjemmet.”

 

 

Foreningen af Rådgivende Ingeniører har tidligere beregnet, at alene en halvering af spildtiden på de danske veje ville give en gevinst, der svarer til 35.000 fuldtidsstillinger. Alene i hovedstadsområdet betyder de spildte timer sammenlagt 130.400 på hverdage.
Job-Support.dk  -  Taastrup Hovedgade 56  -  2630 Taastrup  -  Danmark  -  +45 70 20 31 00
©2000-2020